Εσύ τολμάς να δοκιμάσεις; Οι 5 πιο περίεργες πίτσες του κόσμου!

Από

Η πίτσα αποτελεί αγαπημένο φαγητό, όχι μόνο των Ελλήνων αλλά όλου του κόσμου! Με διάφορες παραλλαγές, η πίτσα τρώγεται ανά τον κόσμο, προσαρμοσμένη στην ιδιαίτερη κουζίνα, γεύσεις και κουλτούρα της κάθε χώρας. Είναι γεγονός πως η κάθε χώρα επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την κουλτούρα της στο φαγητό! Μπορεί ένα φαγητό που για εμάς μοιάζει αηδιαστικό, για τους κατοίκους μιας άλλης χώρας να είναι νόστιμη λιχουδιά! Αλλά ας δούμε πως τρώγεται η πίτσα σε διάφορα μέρη του κόσμου, συνταγές λαχταριστές και μη…

Ιαπωνική Πίτσα Okonomiyaki

Μοιάζει λίγο με τηγανίτα ή με ομελέτα στην εμφάνιση, και θα μπορούσε κανείς να πει πως θα τη δοκίμαζε εύκολα. Η Ιαπωνική πίτσα φτιάχνεται σε μικρότερο μέγεθος από την παραδοσιακή πίτσα. Πάνω στην ζύμη οι Ιάπωνες συνηθίζουν να βάζουν νουντλς, χοιρινό, καλαμάρι, λάχανο και σος Okonomiyaki. Η ασιατική κουζίνα, έχει έρθει αρκετά κοντά μας όλα αυτά τα χρόνια, οπότε θα μπορούσε κανείς να πει πως δείχνει δελεαστική.

Σουηδική Πίτσα

Στην Σουηδία μάλλον αγαπάνε πάρα πολύ τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς, καθώς τα βάζουν και στην πίτσα τους! Η Σουηδική πίτσα, ή αλλιώς Africana, κατασκευάζεται ναι μεν με κοτόπουλο και κάρι (ως εδώ καλά), αλλά περιέχει και μπανάνες, φιστίκια και ενίοτε ανανά! Ο τελευταίος μας θυμίζει λίγο την Hawaiian που έχει έρθει και στην Ελλάδα, αλλά οι μπανάνες αποτελούν καινούργια προσθήκη για τους γευστικούς μας κάλυκες!

ΗΠΑ-Πίτσα με Χαβιάρι

Πού αλλού παρά στην Αμερική? Οι Αμερικάνοι που αγαπούν πολύ το χαβιάρι, είχαν την ιδέα να το τοποθετήσουν και πάνω στην πίτσα τους! Μάλιστα μία παραλλαγή που φτιάχνει μία πιτσαρία στη Ν. Υόρκη, περιλαμβάνει χαβιάρι Beluga και Black Russian Royal Sevruga. Βάλε από πάνω και λίγο αστακό, και η τιμή ανεβαίνει στα $1000! Νόστιμη λιχουδιά για τους Αμερικανούς που έχουν την οικονομική υπόσταση και τη διάθεση να την καταναλώσουν.

Αυστραλιανή Πίτσα με Καγκουρό ή Κροκόδειλο!

Η πίτσα αυτή είναι η ζωντανή απόδειξη πως πάντα πρέπει να ξέρουμε τί τρώμε! Φαντάσου τώρα να είσαι ταξίδι στην Αυστραλία, να μπαίνεις τυχαία σε μια πιτσαρία και να σου σερβίρουν αυτό! Ούτε που θα καταλάβεις από που σου ήρθε…οι Αυστραλοί λοιπόν συνηθίζουν να βάζουν στην πίτσα τους κρέας από καγκουρό ή κροκόδειλο. Και πες ο κροκόδειλος, κάποιοι έχουμε δοκιμάσει εδώ στην Ελλάδα, το καγκουρό, για τους περισσότερους από εμάς μάλλον θα έπεφτε πιο βαρύ. Υ.Γ. Ο κροκόδειλος έχει μία γεύση κάτι ανάμεσα σε κοτόπουλο και ψάρι, έχει την υφή του ψαριού και τη γεύση του κοτόπουλου. Δεν θα το συνιστούσαμε ιδιαίτερα.

Τουρκία-Λαχματζούν

Ίσως είναι η συμβίωση των δύο λαών, ίσως είναι και σύμπτωση, αλλά αυτή την πίτσα – Λαχματζούν, πολύ πιο εύκολα θα την δοκίμαζε κανείς από τις παραπάνω! Η τούρκικη πίτσα φτιάχνεται με λεπτή ζύμη, λαχανικά, κρεμμύδια, ντομάτες και κιμά με μυρωδικά! Είναι η τούρκικη εκδοχή της πίτσας, και η αλήθεια είναι πως φαίνεται πεντανόστιμη!

Αυτές ήταν οι 5 πιο περίεργες πίτσες του κόσμου! Εσύ τι περιμένεις για να παραγγείλεις; Στο 11888 giaola θα βρεις όποιο είδος πίτσας λαχταράς και θα παραγγείλεις και με κουπόνι 3€ έκπτωση!