Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών: Λαχταριστές συνταγές pasta που δεν είχες σκεφτεί!

Από

Θυμάσαι και εσύ, κάτι μεσημέρια Κυριακής, στο οικογενειακό τραπέζι με μακαρόνια με κιμά; Αγαπημένο φαγητό πολλών και αδιαμφισβήτητα διαχρονικό! Σήμερα γιορτάζουν οι αμετανόητοι «μακαρονάδες», που τιμούν τα μακαρόνια όσα χρόνια και εάν περάσουν! Οι συνταγές εξελίχθηκαν πλέον, και τα φαγητά μαγειρεύονται όλο και πιο περίπλοκα και με περισσότερα υλικά. Μέσα σε αυτά και τα μακαρόνια, με τα οποία έχουν κυκλοφορήσει αμέτρητες συνταγές, άλλες πολύ και άλλες λιγότερο γνωστές. Επειδή όμως όλα αυτά τα ωραία καταλήγουν με εσένα ατελείωτες ώρες στη κουζίνα, στο τέλος ή δε το ευχαριστιέσαι ή προτιμάς να παραγγείλεις. Εμείς θα δούμε σήμερα 3 απίστευτα απλές συνταγές για μερακλήδες, που πολύ πιθανό να μην έχεις ξαναδοκιμάσει!

Χωριάτικη Μακαρονάδα

Συνταγή που για την οποία μάθαμε από στόμα σε στόμα (από πρώην συνάδελφο νοικοκυρά που την δημιούργησε η ίδια) και δεν υπάρχει κάπου καταγεγραμμένη απ’ όσο ξέρω. Υγιεινή, δροσιστική, με λίγες θερμίδες και στο πλαίσιο της υπέροχης μεσογειακής διατροφής μας, θα σου αρέσει πολύ!

Θα χρειαστείς:

-1 πακέτο μακαρόνια

-3 μέτριες ντομάτες, όχι πολύ γινωμένες ή ντοματίνια

-2 μέτρια κρεμμύδια

-250 γραμμάρια φέτα

-1 ματσάκι μαϊντανό

-ελαιόλαδο

Η εκτέλεση είναι υπερ-απλή: βάζεις τα μακαρόνια να βράσουν με λίγο λαδάκι και παράλληλα κόβεις σε κυβάκια τα υλικά, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τη φέτα – όλα εκτός από το μαϊντανό. Αφού βράσουν τα μακαρόνια, τα ρίχνεις στο σουρωτήρι να στραγγίζουν και προθερμαίνεις το φούρνο. Ρίχνεις όλα τα υλικά σε ένα ταψί και τα ανακατεύεις καλά προσθέτοντας ελαιόλαδο. Τα βάζεις στο φούρνο να πάρουν μυρωδιά για μισή ώρα  – ενώ 10 λεπτά πριν τα βγάλεις, ψιλοκόβεις το μαϊντανό και τον πασπαλίζεις από πάνω. Και είναι έτοιμα! Η, όχι τόσο υγιεινή εκδοχή, είναι αν θέλεις να τηγανίσεις λίγο τα υλικά πριν τα βάλεις στο φούρνο. Ό,τι προτιμάς!

Ενδείκνυται για ελαφρύ γεύμα, ειδικά αν κάνεις δίαιτα μπορείς να προμηθευτείς φέτα χαμηλών λιπαρών και μακαρόνια ντίνκελ (ή διαίτης που κυκλοφορούν στο εμπόριο). Είναι επίσης ένας έξυπνος τρόπος για να πείσεις τα παιδιά να φάνε λίγα λαχανικά, ειδικά αν βάλεις περισσότερη ντομάτα.

Μακαρόνια με Κιμά και Κρέμα Γάλακτος

Πράγματι, όχι απλά γίνεται αλλά είναι και υπέροχα! Αλήθεια σου λέω, συνδυάζουν την υπέροχη γεύση του κιμά με την απαλή υφή της καρμπονάρας! Για θερμίδες δε μιλάω σε αυτή τη συνταγή, ας πούμε απλά ότι το πιάτο αυτό είναι αμάρτημα!

Θα χρειαστείς:

-1 πακέτο μακαρόνια λαζάνια

-500 γραμμάρια κιμά

-3 μέτρια κρεμμύδια

-200 γραμμάρια μανιτάρια προαιρετικά

-1,5 κρέμα γάλακτος

-1 ποτήρι λευκό κρασί

-Αλάτι, φρέσκο μαύρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο

-Λίγο μαϊντανό

Ξεκινάς βάζοντας τα μακαρόνια να βράσουν με λίγο λαδάκι και ρίχνοντας λάδι σε μια δεύτερη κατσαρόλα. Αφού κάψει το λάδι, ρίχνεις πρώτα τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζεις σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσουν να καραμελώνουν, ρίχνεις το κιμά και συνεχίζεις να ανακατεύεις. Μόλις ροδίσει λίγο, σβήνεις με το λευκό κρασί και προσθέτεις τα μπαχαρικά. Το αφήνεις να πιει τα υγρά του, και μετά προσθέτεις νερό και το αφήνεις να βράσει για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνεις τη κρέμα γάλακτος και το μαϊντανό και τα αφήνεις για ακόμη 10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνεις τη σάλτσα σου μέσα στα μακαρόνια και είναι έτοιμο!

Σερβίρεται ζεστό και σούπερ ζουμερό, και ενδείκνυται για ειδικές περιστάσεις! Θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σου, θα εντυπωσιάσει τη πεθερά σου ή απλά θα θέλεις να φας όλη τη κατσαρόλα!

Γαριδομακαρονάδα αλά Κρεμ

Τη πρωτοφάγαμε στη Μήλο πριν χρόνια και ήταν καταπληκτική! Ωραία και η γαριδομακαρονάδα με τη κόκκινη σάλτσα, αλλά εάν δε πέσει το ουζάκι με τη κρέμα γάλακτος, καμία σχέση! Απλή και αυτή στην εκτέλεσή της και προτιμότερο να τρώγεται την ίδια μέρα!

Θα χρειαστείς:

-1 πακέτο λινγκουίνι

-500 γραμμάρια γαρίδες

-1 κρέμα γάλακτος

-2 σκελίδες σκόρδο

-μισό ποτήρι ούζο (κράτα και για το τραπέζι)

-μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο

-λίγο μαϊντανό

-αλάτι, μαύρο φρέσκο πιπέρι

Στην εκτέλεσή της και αυτή η συνταγή είναι πανεύκολη! Καθαρίζεις τις γαρίδες και τις βάζεις να στραγγίζουν, ενώ παράλληλα βάζεις λάδι να κάψει στη κατσαρόλα. Μόλις χάσουν λίγο τα υγρά τους, ρίχνεις τις γαρίδες στο λάδι και τις τσιγαρίζεις καλά με το σκόρδο και το μαϊντανό. Στη συνέχεια, τις σβήνεις με ούζο και τις αφήνεις να πιουν τα υγρά τους. Στο μεταξύ βάζεις τα μακαρόνια να βράσουν με λίγο λαδάκι. Όταν οι γαρίδες είναι έτοιμες, ρίχνεις τη κρέμα γάλακτος και αφήνεις να πάρουν μια βράση σε χαμηλή φωτιά. Τέλος, ενώνεις τις γαρίδες με τα μακαρόνια και για να σερβίρεις πασπαλίζεις με λίγο μαϊντανό!

Καλοκαιρινή συνταγή περισσότερο, εξωτική και αφροδισιακή, ιδανική για ρομαντικές νύχτες κάτω απ’ τα αστέρια! Μην διστάζεις όμως, εμείς τη φτιάχνουμε τουλάχιστον μια φορά το μήνα όλο το χρόνο καθώς είναι ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά! Καλή μας όρεξη!

Μπορεί Επίσης Να Σας Αρέσουν